Polgár - Társ Alapítvány

Zöldövezet

ZÖLDÖVEZET

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 2006-ban indította az Iskolák a környezetért elnevezésű közös programját, amely a gyerekek és az ifjúság bevonását ösztönözte a zöldövezetek fásítását és rendezését célzó projektekben.

A program első sikerének köszönhetően a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia közötti kapcsolat megszilárdult, így 2020-ban immár 15. alkalommal is meghirdettük a Zöldövezet programot.

A Védett területek részprogram keretében olyan projekteket támogatunk, amelyek célja a védett területek népszerűsítése, elfogadottsági szintjének növelése a helyi közösségek, civil szervezetek, iskolák és természetvédelmi területek kezelői bevonása révén.

A Városi zöldövezet részprogram keretén belül olyan projektek kaphatnak támogatást, amelyekben civil szervezetek különböző intézmények együttműködésével városi zöldövezetek létesítését vagy rehabilitációját tűzték ki célul a helyi közösségek bevonásával, különböző ökológiai nevelés jellegű tevékenységeken keresztül.

2018-ban  a Városi zöldövezetek komponense kiegészült újabb részprogrammal, így pályázni lehet az Európai Mobilitási Hét alkalmával (szeptember) szervezett tevékenységekre/akciókra, melyek nagy közösségi részvételt feltételeznek, ugyanakkor környezettudatos életmódra nevelnek.

A  program összesített eredményei a 2006-2019 közti időszakban:

 

A Letölthető dokumentumok menüpont alatt megtalálható:

 


A programmal kapcsolatos további információkért látogasson el a www.zoldovezet.ro honlapra.