Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Támogassa alapítványunkat

 
ADOMÁNYGYŰJTÉS (FUNDAISING)

Ön is hozzájárulhat Alapítványunk  sikeréhez ha anyagilag támogatja tevékenységeinket vagy alapítványi tőkénk fejlesztését. Megteheti ezt banki átutalással, on-line adományozáson keresztül vagy azáltal, hogy felajánlja éves adója 2%-át szervezetünk számára. 

Alapítványi tőke (endowment)

Az Alapítvány számára az egyik legnagyobb rövid- és középtávú kihívást az anyagi fenntarthatóság megteremtése képezi. Ezen biztonság megteremtése nélkül az Alapítványnak nagyon nehéz lenne a jelenlegi szinten folytatni a tevékenységét, mivel a külföldi adományozók egyre inkább csökkentik jelenlétüket és  támogatásukat  Közép- és Kelet Európában.

Annak érdekében, hogy ezen kihívásnak eleget tegyünk, szervezetünk 2001-ben elkezdte egy alapítványi alap ("endowment") létrehozását. Más szóval, abban a helyzetben vagyunk, amikor megerősíthetjük pozíciónkat és megteremthetünk egy olyan forrásalapot, mely hozzásegít ahhoz, hogy minél jobban lecsökkentsük a külföldi anyagi forrásoktól való függőségünket.
Bátorításként és támogatásként, a Charles Stewart Mott Alapítvány (az évek során egyik legfőbb támogatónk) felajánlott alapítványunknak egy fenntarthatóságot elősegítő adományt  egy úgynevezett "challenge grant"-et.

Ez az adományi konstrukció úgy volt megteremtve, hogy alapítványunk 200.000 dollárt gyűjtsön össze a 2004-2006 időszakban. Siker esetén a Mott Alapítvány vállalta a begyűjtött összeg megduplázását. A kampány sikerének köszönhetően ez meg is történt.

Felbuzdúlva az első kampány sikerén egy újabb három és fél éves (2007-2010) forrásgyűjtő kampányt bonyolítottunk le  ugyancsak a Mott Alapítvány által biztosított, az előzőhöz hasonló konstrukciójú adománylevél alapján. Ezen második kampány is sikerrel járt, ami azt jelenti hogy sikerült elérnünk a kitűzött célokat.

Mindezen erőfeszítéseknek köszönhetően szervezeti tőkénk 2011 végére meghaladta a  3,4 millió lejt.

 AZ ALAPITVÁNYI TŐKE ALAKULÁSA

 

Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5572301