Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Hírek és események
A MOL Románia 100.000 euróval támogatja a Polgár-Társ Alapítványt az egészségügyi személyzetnek szánt védőeszközök beszerzésében 2020-05-19  

  • A MOL Románia 100.000 euróval támogatja a Polgár-Társ Alapítvány orvosi védőfelszerelések beszerzésére és adományozására irányuló erőfeszítéseit, amellyel a COVID-19 világjárvány leküzdésében részt vevő sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházak, illetve ezek személyzetét segítik
  • A MOL Románia az országban ezzel az adománnyal összesen félmillió euró értékben segíti az orvosok, ápolók és más egészségügyi személyzet munkáját a koronavírus elleni küzdelemben

2020. május 19. - A MOL Románia 100.000 euró értékben támogatja a Polgár-Társ Alapítvány erőfeszítéseit a koronavírus világjárvány leküzdése érdekében orvosi védőeszközök és felszerelések beszerzését a Sepsiszentgyörgyi „Dr. Fogolyán Kristóf" Megyei Sürgősségi Kórház, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Székelyudvarhelyi Városi Kórház részére. A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány ezzel a támogatással hozzájárul egy biztonságosabb munkavégzés feltételeinek a megteremtéséhez az egészségügyi dolgozók számára. Az adomány részét képező védőfelszerelések és berendezések nélkülözhetetlen eszközök a koronavírus elleni biztonságos küzdelemben.

A MOL Románia támogatja a világjárvány elleni küzdelmet olyan projektek révén, amelyek a szükséges védőfelszerelések beszerzését célozzák a kórházak számára, emellett az Elias 1 Moduláris Kórház építését is, amelyet a koronavírussal fertőzött betegek számára létesítenek. Vállalatunk a Polgár-Társ Alapítványnak nyújtott mostani támogatással is a koronavírus elleni küzdelem segítéséhez, a világjárvány terjedésének a lassításához járul hozzá, az orvosok és az egészségügyi személyzet számára különböző védőeszközök és berendezések beszerzésének támogatása révén. Ők napjaink hősei, akikre reménykedve tekintünk és ahhoz, hogy biztonságban végezhessék munkájukat minden segítségre szükség van. A MOL-csoport jelentős szerepet vállal a közösségek és az egészségügyi rendszer támogatásában, az új koronavírus elleni hatékony küzdelemben, mert meggyőződésünk, hogy csak közös erőfeszítéssel tudjuk legyőzni ezt a példátlan helyzetet," - mondta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

 Manapság sokkal több együttműködésre és szolidaritásra van szükségünk, mint bármikor. Alapítványunk már a világjárvány kezdetén felismerte és feladatnak érezte a segítségnyújtás szükségszerűségét.  Ezért nagy öröm számunkra, hogy az ilyen jellegű ténykedésünket, most már hagyományos partnerünkkel, a MOL Romániával közösen is folytathatjuk, segítve a kórházakat és az egészségügyi személyzetet, akik első védvonalként harcolnak a vírus ellen," - mondta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

A MOL Románia által nyújtott adományból a Polgár-Társ Alapítvány a világjárvány okozta megnehezített körülmények között szerzi be az adomány részét képező orvosi védőfelszereléseket és adja át a kórházaknak. Az adomány a légtisztító készülékek mellett főként orvosi védőruhákat, maszkokat, kesztyűket, és más védőfelszereléseket, berendezéseket tartalmaz, annak érdekében, hogy a koronavírus elleni küzdelemben dolgozó orvosok, ápolók és más egészségügyi személyzet egy biztonságosabb környezetben tudja végezni munkáját.

A vírus elleni küzdelem támogatásában a jelenlegi kezdeményezést egy 400.000 euró értékű adomány előzte meg, amelynek keretében romániai kórházak részére szükséges védőfelszerelések és orvostechnikai eszközök (lélegeztető berendezések, oxigénmaszkok) beszerzését, valamint a bukaresti Elias Egyetemi Sürgősségi Kórház udvarán egy moduláris kórház létrehozását támogatta a MOL Románia. Ebben a moduláris kórházban a koronavírussal fertőzött betegeket fogják kezelni és 38 férőhelyes lesz, amely az egészségügyi válság után is használható lesz, mint égéssérülteket ellátó kórházként. 

A MOL Románia az utóbbi időszakban több kezdeményezés keretében támogatta az egészségügyet. Mostanáig több mint 1 millió euró értékben korszerű orvosi eszközök, készülékek és berendezések beszerzését támogatta több romániai kórházban. Az egyik ilyen kezdeményezés egy helikopter leszállópálya építésének támogatása a Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetején, amely az első gyermekkórházhoz tartozó helikopter leszállópálya Romániában.

A MOL Románia 25 éve nemcsak beszámítható hiteles gazdasági szereplőként van jelen a romániai piacon, hanem a közösségek megbízható partnereként és a társadalmi felelősségvállalási törekvések úttörőjeként is, olyan fontos területeken, mint az egészségügy, a környezetvédelem és az oktatás.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL- csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 232 töltőállomást, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

A Polgár-Társ Alapítványról

A Polgár-Társ Alapítvány a környezet védelmét és a közösségek fejlesztését támogatja Romániában, ezáltal hozzájárulva egy fenntartható társadalom kialakításához. Az alapítvány a különböző programok és eszközök kidolgozásával és alkalmazásával, mint például adományozó programok, szervezeti támogatás, továbbképző tanfolyamok és operatív programok, felkarolja a fenntartható fejlődést és a közösségek támogatását célzó kezdeményezéseket. Az elmúlt 20 évben, adományozó programjain keresztül, a Polgár-Társ Alapítvány több mint 1.270 környezetvédelmi és közösségfejlesztő projektet támogatott több mint 63 millió lej értékben.

Sajtókapcsolat

 

Felméri Erzsébet| MOL Románia

tel: 0264-407624 | @: efelmeri@molromania.ro

 

Enikő Bándi | Polgár-Társ Alapítvány

tel: 0266/310678 | @: spatiiverzi@repf.ro

  
<< Vissza
Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 4398311