Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Hírek és események
A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány közzéteszi a 16. alkalommal meghirdetett „Zöldövezet” program eredményeit 2022-04-27  

 

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány közzéteszi a 16. alkalommal meghirdetett  „Zöldövezet” program eredményeit, a 26 környezetvédelmi projektet, amelyek a védett területekhez és a biodiverzitáshoz kapcsolódó tevékenységek révén bevonják a közösségeket és a fiatalokat környezetvédelmi és városi permakultúra tevékenységekbe. A projektek megvalósítására nyújtott támogatás összértéke meghaladja a 840 000 lejt.

A 26 projektet 66 pályázatból választották ki. A nyertes projektek a védett területek népszerűsítésére, védelmére, megőrzésére, valamint értékeik megismertetésére öszpontosítanak.  Ugyanakkor  tematikus ösvények, városi permakulturás iskolakertek létrehozása,  valamint  Junior Ranger expedíciók, „Biodiverzitás Nap”-i  rendezvények, nyári iskolák, kiállítások, kertészeti műhelyek és workshop-ok szervezése is szerepel a projektek tevékenységlistáján. A pályázatok projektjei Románia 17 megyéjében valósulnak meg.

Idén először hirdették meg a „Permakultúra a városi területeken” programrészt, amely keretében a zsűri kiválasztotta a 10 legjobb projektet, hangsúlyozva ezzel a permakultúra jelentőségét. Az új programrészben támogatott projektek nyolc megyében valósulnak meg, és céljuk a fenntartható mezőgazdaság fejlesztésének ösztönzése városi területeken. A támogatott projektek jelentős mértékben hozzájárulnak a fenntartható és regeneratív mezőgazdasági kezdeményezések megvalósításához, és segítik a permakultúra helyi szintű népszerűsítését és fejlesztését.

A Zöldövezet hagyományos komponensében, a „Védett területek” programrészben 16 kezdeményezés részesül támogatásban. A program korábbi kiadásaihoz hasonlóan idén is hoznak létre tematikus ösvényeket, szerveznek Junior Ranger táborokat és olyan rendezvényeket, mint például a "Nemzeti Parkok Napja", "A Biodiverzitás Napja", kiállításokat és tanórákon kívüli környezeti nevelési tevékenységeket. A „Védett területek” projektjeinek tevékenységeit az ország 11 megyéjében valósítják meg.

A nyertesek névsora megtalálható: http://www.polgartars.ro/programok.php?id=4&arh=1

vagy

·        Védett területek programrész

·        Permakultúra városi övezetekben programrész

 


<< Vissza
Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5572307