Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Programjaink
Active Citizens Fund - #3 Kiírás
Határidõ: 2020. március 11

 

Kiírás időpontja: 2019.12.19

Pályázási felület megnyitásának időpontja: 2020.01.09

Pályázás kizárólag a www.finantaripublice.fdsc.ro online felületen történik

 

Az Active Citizens Fund Románia program szerves részét képezi az Európai Gazdasági Térség (EGT) és Norvég Alapok 2014-2021 Finanszírozási Mechanizmusának. A Program fő célja a civil társadalom és az aktív polgárság megerősítése, valamint a társadalmilag sérülékeny csoportok kapacitásának növelése. Az ACF Románia szem előtt fogja tartani a civil szektor fenntarthatóságának és kapacitásának hosszú távú fejlesztését, erősítve szerepét a demokratikus részvétel, az aktív polgárság és az emberi jogok előmozdításában, miközben erősíti a donor államok (Izland, Liechtenstein és Norvégia) szervezeteivel folytatott kétoldalú kapcsolatokat. A Program teljes értéke 46.000.000 euró.

Az EGT és Norvég Alapok 2014-2021 általános célja, hogy hozzájáruljon a gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez és a 15 kedvezményezett állam és az adományozó államok közötti kétoldalú kapcsolatok megerősítéséhez.

A programot a Civil Társadalom Fejlesztéséért Alapítvány, a Polgár-Társ Alapítvány, a Róma Közösségek Erőforrásközpontja, a PACT Alapítvány és a Frivillighet Norge által alkotott és az FMO (az EGT és  Norvég Alapok Finanszírozási Mechanizmusának Irodája) által kinevezett konzorcium kezeli.

 

#3 Felhívás - Polgári aktivizmus és érdekképviselet

Első forduló

 

A felhívás célja, hogy támogassa a watchdog (ellenőrző), nyomon követő (monitoring) és érdekképviseleti tevékenységeket helyi és központi szinten.

A felhívás a program 1. Célkitűzése - Megerősödött demokratikus kultúra és polgári tudatosság - keretében kerül meghirdetésre, és az Active Citizens Fund Románia program két prioritási területére terjed ki, nevezetesen „Demokrácia, aktív polgárság, jó kormányzás és átláthatóság", valamint „Környezetvédelem és klímaváltozás".

A pályázók kizárólag romániai, jogszerűen létrehozott nem kormányzati és nonprofit szervezetek (civil szervezetek) lehetnek.

A támogatási összeg a projekt összértékének maximum 90%-át fedheti le.

TÁMOGATÁS TÍPUSOK

KÖZEPES TÁMOGATÁSOK

NAGY TÁMOGATÁSOK

STRATÉGIAI TÁMOGATÁSOK

50.001 - 100.000 Euró

100.001 - 250.000 Euró

100.001 - 250.000 Euró

PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE

2020. március 11; 16.00 (Romániai idő szerint)

TÁMOGATÁSI KERET

4.900.000 Euró

2.800.000 Euró

ELKÜLÖNÍTETT TÁMOGATÁSI KERET

3.500.000 Euró környezetvédelem és klímaváltozás tematikában

 

TÁMOGATHATÓ PROJEKTEK

KÖZEPES ÉS NAGY TÁMOGATÁSOK

STRATÉGIAI TÁMOGATÁSOK

A program civil szervezetek intézkedéseit támogatja, amelyek ösztönzik a polgárok részvételét watchdog, nyomon követő és érdekképviseleti tevékenységeikben.

Továbbá, a program annak érdekében támogat projekteket, hogy a polgárok aktívabbá és felelőségvállalóbbá váljanak a közpolitikák befolyásolásában, a jogállamiság fenntartásában, a polgári jogok megsértése ellen való fellépésben és ezek jelentésében, a korrupció felismerésében és bejelentésében, az álhírek azonosításban és jelentésében, a véleménynyilvánítás szabadságának tiszteletben tartásában vagy a klímaváltozás ellen való fellépésben.

A program bátorítja az azonos vagy komplementáris területen, helyi szinten tevékenykedő civil szervezetek közötti partnerséget, valamint más érdekelt felekkel kötött partnerségeket.

A környezetvédelem és a klímaváltozás tematikája csak a polgári részvétel, az érdekképviselet, a társadalmi innováció és az aktív polgárság előmozdítását célzó intézkedések részeként támogatottak.

A program a hálózatok / koalíciók / platformok  hosszú távú stratégiáit támogatja az érintett tevékenységi területeken.

A támogatott projekteknek kötelező módon a következő két területen kell eredményeket elérni:

  • Rendszer szintű változások / a status quo fenntartása az érintett tevékenységi területeken - érdekképviseleti / nyomon követő tevékenységek folytatása regionális vagy országos szinten, részvétel a közpolitikák kialakításában, a közintézmények tevékenységeinek nyomon követésében, a párbeszéd és állandó kapcsolat kialakítása a hatóságokkal és más érdekelt felekkel

és

  • Kapacitásfejlesztés - a szervezeti hatékonyság (belső kapacitás) erősítése a kedvezményezettek / a közösség, a tagok és a lakosság érdekeinek jobb kiszolgálása érdekében.

 

A Pályázati Útmutató elolvasása elengedhetetlen és kötelező, specifikus információkat tartalmaz a pályázatok megírásához és tartalmazza a jelen pályázati felhívás szabályait (beleértve a pályázók, partnerek, projektek támogathatóságát).

 

 

Technikai és pénzügyi elbírálási fázisra jóváhagyott pályázatok -
#3 Kiírás - Közepes / Nagy / Stratégiai támogatások

 


<< Vissza


Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5572094