Versiunea română Magyar verzió English
Fõoldal
Magunkról
Programjaink
Kiadványaink
Sajtószoba
Elérhetõség
 
Magunkról
Történetünk

TÖRTÉNETÜNK

A Polgár-Társ Alapítvány 1998-ban jött létre független alapítványként, majd a Partnerség a Környezetért tagjává vált, mely közösségi kezdeményezéseken alapuló környezetvédelmi projekteket támogat Közép-Kelet Európa öt országában.

Tevékenysége során a Polgár-Társ Alapítvány számos olyan programot és más támogató eszközt dolgozott ki és ültetett életbe, mint például különböző szakmai tanácsadásokat, valamint adományi és egyedi operacionális programokat. Úgy az adományi, mint az operacionális programok kidolgozása és kivitelezése a fenntartható fejlődés elvein alapszanak. A programok célcsoportjait a civil szervezetek, közösségek, helyi hatóságok, a vállalkozói szféra valamint a média képezik.

Az Alapítvány tevékenységének hatékonyságát az alábbi számokkal és adatokkal a legegyszerűbb szemléltetni: az évek folyamán az Alapítvány 10 adományozói-, valamint 7 operacionális programot indított el és működtetett környezetvédelmi és közösségfejlesztési területeken.
A tizennégy éves működés során több mint 350 szervezet 775 projektje nyert támogatást, megközelítőleg 13,2 millió RON értékben.

A kiosztott pályázati összegek alakulása (2000-2012)  - RON                 

        

Kiosztott pályázatok száma (2000-2012)

 

 

Számos úttörő, innovatív programjával – „Zöld Övezet", „Élő Örökség", „Transylvania Authentica" – az Alapítvány a természeti és kulturális értékek megőrzését népszerűsíti.

 

Barátaink az Alapítványról:


 Michael Guest - az AEÁ volt bukaresti nagykövete

 László és az egész csapat nagy lelkesedéssel végzi a munkáját. Annyira pozitív küldetéstudattal rendelkeznek,  hogy úgy vélem, a változás meghatározó szereplői lesznek a továbbiakban is egy olyan országban, amelyben  nagyon sok környezetvédelmi probléma van. És ők azok, akikre valóban számítani lehet. Sok más civil szervezet  van, amely szintén lelkesen végzi a dolgát, de egyik sem lelkesebben a Polgár-Társ Alapítványnál.


 Gina Ştefan - újságíró, Agerpres

 A Polgár-Társ Alapítvány Romániában a környezetvédelem területén „úttörő" szerepet tölt be. A tíz év során  folyamatosan követte és lereagálta az országban történő környezeti atrocitásokat. A természetbarátok az ország minden részéről megbízható partnert találtak a Polgár-Társ Alapítványban.

Magunkról   Programjaink Kiadványaink Sajtószoba Elérhetõség
Teljes oldaltérkép
Történetünk
Célkitűzéseink
Vezetőtanács
Munkatársaink
Díjaink
Éves jelentések
EP tagság
Támogatási statisztika / kimutatás
Adománygyüjtés
Támogatóink
Partnerségek
Aktuális programok
Lezárult programok
Könyvek
Szórólapok
Sajtómegjelenések
Médiapartnerek
Sajtóközlemények
Elérhetõségek
Üzenõfal
Látogatók száma: 5389866